Projekt DEAR student bavi se održivim razvojem čovječanstva.

Projekt pridonosi osnaživanju uloge lokalnih vlasti i nevladinih organizacija za provedbu edukacije o održivom razvoju na lokalnoj razini ; osnaživanje suradnje između lokalnih dionika na promicanju aktivnog građanstva u svrhu borbe protiv siromaštva, nejednakosti te socijalne i ekonomske isključenosti; kao i stvaranju konsenzusa među raznim dionicima u obrazovanju (roditelji, učitelji, obrazovne institucije i dr.) kako bi djeca u sklopu formalnog obrazovanja stekla osnovna znanja o vrijednosti održivog razvoja čovječanstva.

Cilj projekta jest osnažiti lokalne vlasti za njihovu ulogu u procesima održivog razvoja i postizanje aktivnog sudjelovanja građana kroz poticanje provedbe DEAR pristupa ( razvoj, obrazovanje, podizanje svijesti ) u osnovnim i srednjim školama kao i u javnim politikama.

Projekt provodi 14 partnerskih organizacija u 6 europskih zemalja.

HILS kampanjom na platformi ZaDobroBit želi podići svijest o nužnosti obrazovanja o održivom razvoja te prikupiti 10.000 kuna koje ćemo koristiti za izradu i tiskanje priručnika o održivom razvoju, za obuku nastavnika te edukaciju učenika srednjih i osnovnih škola o održivom razvoju, za ostvarivanje podrške jedinica lokalne samouprave za održivi razvoj putem radionica i teritorijalnog seminara i dr.

Možete nas podržati na sljedeće načine:

- donacijom putem platforme ZaDobroBit/GiveNGain ili direktno na žiro-račun udruge

- postanite aktivist/fundraiser

- širenjem vijesti  

Hvala svima na podršci u vidu donacija, aktivizma i širenja vijesti!

 (Ako ne budete u mogućnosti uplatiti donaciju preko ZaDobroBit/Givengain platforme, uplatu možete izvršiti i direktno na žiro račun Hrvatskog instituta za lokalnu samoupravu HR812402006110085755 u Erste&Steiermaerkische bank d.d. s naznakom "održivi razvoj - ZaDobroBit - ime i prezime" .

Molimo Vas da nas obavijestite o uplati mailom na hils(at)hils.hr kako bismo Vam se mogli zahvaliti.)

 

human and civil rights

Donations

  1. Anonymous donation

    23 July 2018

    £50
1 Donation